Жастарымыз неше түрлі пицца, гамбургер сынды тез пісетін тағамдардан шыға алмай жатыр, деп жазды нутрициолог, Қазақ тағамтану академиясының президенті Төрегелді Шарманов.
"Егер халқымыздың денсаулығын жақсартамыз десек, ұлттық тағамдарымызды, соның ішінде құртымызды, шұбатымызды, айранымызды, ірімшігімізді, бауырсағымызды дәріптеуіміз керек", – деп түсіндірді академик.
Сонымен қатар Төрегелді Шарманов осы тағамдардың арқасында қазақ халқының қанша қиыншылықтан аман қалғанын еске салды.
"Осы тағамдар арқылы ұлан-байтақ даламызға қол жеткіздік, алапат жауды жеңдік, араны кең аштыққа қарсы тұрдық", – деп түйіндеді ғалым.
Оқи отырыңыз: "Тұратын орын мен тамақ тегін". Қазақстандықтар неге шетелге көшуге бейім?